Klättring

Kommande kurser

Topprepskurs del 1

Fredag 18/9 17.30 vi bestämmer del två efter kurs

1 plats

Anmälan:

Skicka namn, adress och telefonnummer samt vilken kurs det gäller till sysslolosningen@gmail.com

Vid för få deltagare flyttas kursen till ett senare tillfälle.

Innekurserna hålls i Hangaren, Rydsvägen 5. Samling vid receptionen.

Topprepskurs (Grönt kort)

Under kursen får ni lära er att säkra och fira en topprepsklättrare, göra kamratkontroll och bli medvetna om vilka risker som finns med topprepsklättring inomhus. Ni får en del klättertips och kunskaper om utrustning.

Kursen är på 4-5timmar fördelat på två tillfällen och följer Svenska Klätterförbundets normer. Minimiålder 15år. Ni får låna klätterutrustning.

Pris 900kr

Vid omprov debiteras 100kr

Ledkurs (Rött kort)

Under kursen får ni lära er att ledklättra och säkra en ledklättrare vid inomhusklättring. Vi går igenom vilka risker och krafter som kan uppkomma.

Kursen är på 5-6 timmar fördelat på två tillfällen och följer Svenska Klätterförbundets normer. Minimiålder 15 år. Ni får låna klätterutrustning. Ta med fingerhandskar med bra grepp att säkra med.

Förkunskapskrav: Grönt kort eller motsvarande kunskaper.

Pris 1000kr

Vid omprov debiteras 100kr

Grundkurs i klippklättring

Om du redan har klättrat en del inne och vill komma ut eller inte har någon erfarenhet alls spelar ingen roll. Grundkursen i klippklättring är ett snabbt sätt att få de kunskaper som krävs för att topprepsklättra utomhus.

Efter två intensiva dagar på något av våra kursberg ska ni känna er trygga och förhoppningsvis inspirerade att ge er ut på egen hand. Ni får lära er att säkra en topprepsklättrare, bygga ankare med egna säkringar och på ett säkert sätt fira er nedför berget. Efter genomgången kurs ska ni ha ett bra säkerhetstänk och kunskap om klätterutrustning och dess skötsel.

Pris 2600kr/person vid 3-4 deltagare 3100kr/person vid 2 deltagare

Vid avbokning senare än 7 dagar innan kurs krävs läkarintyg. Vid annat fall debiteras 500kr

Fortsättningskurs klippklättring

Pris 3100kr/person  max två elever per instruktör